Krachtplekken in het Westland

Een krachtplek is een plek waar energielijnen samenkomen. De leylijnen zijn 50 tot 100 meter breed, afhankelijk van de stand van de maan. Op de kruispunten van leylijnen gebeuren interessante dingen. Sowieso is er het kruispunt zelf. Maar in de hoekjes bij de kruisingen zijn er bijzondere draaiingen die ik eddies noem, net zoals de wervelingen in oceanen en rivieren.

Op welke manieren kun je de krachtplekken waarnemen?

  • als een subliminale waarneming – dus niet zintuiglijk bewust – zullen mensen aangeven dat het een bijzondere plek is. Maar er zijn geen specifieke woorden voor. Logisch, want door al die woorden kom je al gauw uit het gevoel. Alle woorden hieronder moet je dus met een korreltje zout nemen.
  • Leijlijnen en eddies kun je opsporen met de wichelroede, biotensor of zelfs – minder handig – met een pendel. Als je de techniek niet kent is het vrij makkelijk te leren. Ik geef hiervoor de intro-cursus energiewerk. Op dag 1 en 2 leer je wat je nodig hebt.
  • Een leylijn, eenmaal opgespoord, kun je met de hand voelen als een wand van energie van ruim een meter hoog. Die wand is er ook in gebouwen en op de daken. Je voelt een lichte tinteling. Het is een hele zachte energie. Het is een waarneming in-het-moment. De energie-muur is schouderhoog dus je kunt je hand er ook op leggen.
  • Een half uur later of een op volgende dag zou je best iets anders kunnen voelen. De lijn zelf blijft wel liggen hoewel deze in de loop van de maand sterker, zwakker, breder en smaller wordt.
  • Een leylijn of kruising kan je het gevoel geven van thuiskomen. Je bent er! Het voelt alsof je hier altijd wilt blijven. Dit effect is vaak gebruikt bij kloosters, waar de monniken dan woonden op deze prettige plek. Zo, die mannen komen niet meer in opstand!
  • Eddies zijn leuke plekken om even te gaan staan. Er zullen veel overeenkomsten zijn in de waarneming op dezelfde plek, maar ook verschillen. Je voelt een duw een bepaalde richting op. Of je voelt een draaiing, linksom, rechtsom, iets meer omhoog of omlaag wellicht ook nog. De eddies spoor je met de wichelroede makkelijk op.

Dit overzicht is samengesteld met de hulp en medewerking van talloze mede-zoekers. Waarvoor dank. Andere voetnoot: we houden de buitengrenzen van Groot-Westland aan, dus niet het echte Westland. Driehoek Noordzeestrand – Nieuwe Waterweg – A4 en Loozerlaan.

Kijkduin

De vulkaan van James Turrell Het Hemels Gewelf

De entree naar de vulkaan is recht tegenover Restaurant De Haagsche Beek in Kijkduin.

Op het hoge punt (ga kijken dan weet je wat ik bedoel) is er duidelijk een energie die je van je plek duwt. Naar boven kijkend liggend op het bankje: de energie is een soort wind. In de vulkaan (de lage plek) wind recht over je heen. Op het hoge punt zie je de energie-wind haaks op je als ook recht over je heen, in een x. Deze waarneming was op een avond rond de schemering, half november. Vaak ben ik er op een mooie zonnige dag. Dan zie je die energie-twinkeltjes recht boven je cirkelen. maar nu vlogen ze dus opzij. Heel apart.

Duingebied Aan de andere kant van de Haagse Beek

Hier barst het van de eddies. Je ziet de heuveltjes ook als bergjes zand in het duingebied. Ga er maar eens op staan. Ik herinner mij dat er een grote leylijn de zee in loopt in zuidelijke richting. Dat was nog voordat de Tweede Maasvlakte daar werd aangelegd. Hier gaan we nog eens naar terug om de situatie verder te onderzoeken.

Hyacintenbos / Park Ockenburgh / Solleveld

Wat verder naar het zuiden – te voet en op de fiets kun je binnendoor vanaf de locaties in Kijkduin – is een mooi gebied met aangelegd park Ockenburg en het Hyacintenbos kun je vanuit Ockenburg betreden. Deze locatie voelt mooi maar ik heb die nog niet met precies onderzocht.

De Bloedberg

In het duingebied boven Monster ligt een apart heuveltje met een opgaand pad als een vortex. Ook deze plek moet nog worden onderzocht.

’t Woudt

’t Woudt is een klein dorpje tussen De Lier en Den Hoorn. Mooi gelegen. Maar is er nu ook ‘echt’ een krachtplek. Vermoedens vermoedens.

Naaldwijk

Oude Kerk / Kerkstraat / Hofje.

Schipluiden – Op Hodenpijl

Dit is de meest voor de hand liggende plek in deze regio. Iedereen kent deze “oude schuilkerk” die op schitterende wijze is omgetoverd tot een locatie voor mooie dingen en een restaurant. Fijne plek! We zijn ook heel benieuwd hoe de energielijnen precies lopen, wie weet komt dat er eens van om uit te zoeken.

Heenweg, Nieuwe Kerk, Laan van Heilige Lambertus

Alleen al om de naam heb ik deze locatie op de lijst gezet. We gaan het nog ontdekken.

Staelduinse Bos

Maasland Oude Kerk / Kerkplein

Maassluis Wilgenrijk – de Vloot

De lijn zou je kunnen oppikken op de voetpaden naast de Arij van der Lely-brug – dat is de verbindingsweg/ viaduct tussen de hoger gelegen Westlandseweg en de lage wijk Wilgenrijk. De grindpaden zijn smal en het plantsoen tussen het viaduct en de sloten zijn populair bij honden… Op de weverskade en het plein voor nummer 57 (grote boom!). Dan loopt de lijn over de Weverskade omhoog richting zorg- en ouderencomplex De Vloot. Een hoekje van de woningen – iets meer dan op de tekening eigenlijk, dan het middenplein met de cypressen. Hier komen minder honden dus dat is wel een goede plek om eddies te zoeken. De lijn loopt door de afdeling van Careyn naast de kappersacademie en dwars door de flat Obrecht.

Het toeval wil: ik krijg een rondleiding van iemand die wat punten op deze lijn bij toeval had ontdekt. En waar komen we uit: naast mijn eigen flat, tegenover Obrecht.

Woon je pal op een leylijn dan kun je makkelijker in contact komen met de emoties van anderen op dezelfde lijn. De buren. Typisch dat juist een stuk GGZ van Careyn hier op de lijn staat. Maar of alle bewoners daar nu wel bij varen….?

Schiedam – ABC-Parkeergarage.

Gebruik het parkeerdak van deze garage voor je wichelwerk. Met de wichelroede is de leylijn makkelijk op te sporen. Kruising ligt ook nog randje dek. Verderop overal molens en kerken. Diverse geinige plekken waar je wordt omgeduwd. In de straat beneden (Herenstraat) is het ook te voelen en in de woningen daar ook. Een plek om naar terug te gaan. Nemen we krijt mee voor op het asfalt. Het boek had dus gelijk maar in zijn tijd waren hier wellicht woningen of bedrijfspanden en nu kun je er dus op. Ideaal eigenlijk, maar wel jammer van die geuren.

Landgoed De Tempel

Het is een natuurgebiedje, er is een landhuis en een theetuin. Alleen de naam al verraadt een krachtplek. Dus ik beloof niks. Maar het zou zomaar kunnen.

Echt rustiek ligt het niet, aan de A13 tussen Delft en Rotterdam. En aan de overkant van het water een vuilnisbelt. Tsja. Welkom in Nederland!

PS: ja het Westland ligt nu 20 km naar het Westen. Klopt!