Je bekijkt nu Groei of Evenwicht?

Groei of Evenwicht?

Barry legt het principe van de geldschepping uit in 1 plaatje

Wat is de verborgen oorzaak achter de noodzaak tot eeuwige groei? Waarom is er een alternatief voor geld nodig om een echt duurzame samenleving te krijgen?

Nadenken over een alternatief voor geld… dat doe je niet met je hoofd… nee, dit is een kwestie van helemaal doorleven en tot het bot voelen waar het om gaat. Beetje oppervlakkig een verhaal aanhoren is er niet bij. Dan kom je niet aan de essentie.

Hoe ziet de workshop eruit?

We gaan van start met klein stukje theorie dat uw laatste geloof in het bankwezen kan doen instorten . Shock! Vervolgens ga je samen aan de slag met levendige discussies. Je zit ineens in het bestuur van een Groene Bank, of van een Groene Coöperatie. Nu staan jullie voor de keuze: groei of evenwicht!

Met deze werkvorm moet je het wel zelf… samen! uitzoeken!

In de tweede helft van de workshop onderzoeken we de alternatieven: de community currencies. Lets en Lets-uren zijn bekend in het circuit, maar in de workshop maak je kennis met 4 grote groepen alternatieve systemen, waaronder ook de cryptocurrencies als Bitcoin en circulaire ontwerpen als Kleureneconomie. De bedoeling hiervan is dat je ontdekt welke alternatieven eventueel bij je passen.

In de werkvorm World Café werken groepjes apart aan hun oplossing. Door samen het gesprek aan te gaan, komen de inzichten sneller dan in een lezing en blijven ze ook beter hangen.

Boekingen

Deze workshop is alleen beschikbaar voor bestaande, lopende organisaties.