Je bekijkt nu Paardencoaching

Paardencoaching

Met dieren ben ik erg makkelijk. Ik ben mezelf. Vertrouw erop dat zo’n enorm paard gewoon zacht is voor mij, als ik de bak in stap met alleen een trommel en een stok. En als ik zacht ben, is het paard dat ook.

Hoe sta je in de groep?Hoe sta je op jezelf? Spring je erin of wacht je af? De lichaamstaal is duidelijker dan woorden. Het lichaam is altijd eerlijk en draait er niet omheen.

Met al die jaren voor de klas heb ik een scherp oog ontwikkeld voor het detail, ook in de dynamiek. Dat maakt het paardencoachen voor mij heel erg leuk. Het is rustgevend, ontspannend en toch interessant.

Naast deze westerse manier van paardencoachen heb je ook de sjamanistische manier. Dan begin je met een vraag uit je echte leven. Dan ga je de situatie in. Dan kijk je hoe de dynamiek zich ontwikkelt. En dan kun je de zaak al gauw interpreteren.

Je krijgt zelfs antwoorden op vragen die je expres niet wilde stellen want je ging ervoor uit de weg. Nee geen details verder, wat er gebeurt in de bak, blijft in de bak.

Wil je ook paardencoaching met mij?