Je bekijkt nu Paardendrummer zoekt een nieuwe stal

Paardendrummer zoekt een nieuwe stal

Mijn maatje Eveliene stopte met paardencoaching in de moeilijke jaren. Nu word ik weer gevraagd. Beschik jij over een paard of stal en wil je ook meedoen of je paard(en) laten meedoen, neem dan contact op.

Barry Voeten de Paardendrummer

Wat is paardencoaching?

Met dieren ben ik erg makkelijk. Ik ben mezelf. Vertrouw erop dat zo’n enorm paard gewoon zacht is voor mij, als ik de bak in stap met alleen een trommel en een stok. En als ik zacht ben, is het paard dat ook.

De overeenkomst tussen mij en alle andere paardencoaches is dat we je interactie met het paard gebruiken als spiegel voor jezelf. Het verschil is dat ik werk met allerlei maffe instrumentjes zoals een klankschaal of een drum. Jij mag de bak ik om een liedje te spelen voor het dier. Voor allebei is dat een unieke ontmoeting. Tsjing!

Hoe sta je in de groep?Hoe sta je op jezelf? Spring je erin of wacht je af? De lichaamstaal is duidelijker dan woorden. Het lichaam is altijd eerlijk en draait er niet omheen.

Met al die jaren voor de klas heb ik een scherp oog ontwikkeld voor het detail, ook in de dynamiek. Dat maakt het paardencoachen voor mij heel erg leuk. Het is rustgevend, ontspannend en toch interessant.

Naast deze westerse manier van paardencoachen heb je ook de sjamanistische manier. Dan begin je met een vraag uit je echte leven. Dan ga je de situatie in. Dan kijk je hoe de dynamiek zich ontwikkelt. En dan kun je de zaak al gauw interpreteren.

Je krijgt zelfs antwoorden op vragen die je expres niet wilde stellen want je ging ervoor uit de weg. Nee geen details verder, wat er gebeurt in de bak, blijft in de bak.

Wil je ook paardencoaching met mij?