Een psychologisch dashboard voor emotionele rollercoasters.

Ogen Galerij

Waarom het Oog van Hawkins

Hoewel we alle spullen en alle informatie hebben, maken we onszelf nog steeds ziek met een informatie overload. En welke informatie? Welke emotie zit er eigenlijk op? De hele dag boze filmpjes kijken en dan oh je wat raar, ik ben depressief! Pillen! Drugs! Drank!

Kortom hoe krijgen we grip op de emotionele inname van informatie? Hoe besteed ik mijn tijd? Tiktok of Telegram, Youtube of Onlyfans. Wat doet het met me? Welke energie hou ik vast en welke energie geef ik door?

Hoe ontwikkelt mijn emotie? Welke zijn de patronen waar ik me vaak in bevind? Kan ik van elk stuk informatie zo’n patroon vastleggen? Hoe gaan we deze patronen opslaan, delen en weergeven?

David Hawkins’ Levels of Consciousness

Deze tabel met 24 emoties heb ik gebruikt als leidraad voor het eerste model.

De rechte tabel is in een cirkel gezet. Kantelmomenten op 50, 200 en 500 Hawkins. Dit zijn de 3 uur, 6 uur en 9 uur in de cirkel die van 1 (death) tot 1000 (full consciousness) loopt.

De kleuren zijn gestileerd zodat de 50,200 en 500 met resp Oranje, Groen en Paars. De kleuren in het Oog zijn dus net iets anders dan in de tabel.

Niet vergeten dat we zelf in een modelwereld zitten. Voor je het weet blijven we op 400 steken. Als het er heel mooi uit ziet en we heel lief doen, komen we vast wat hoger!

Links en Bronnen

Het Oog van Hawkins is online code. Je kunt de bouwsite altijd bezoeken via https://eye-of-hawkins.eloquent161.repl.co/ Bedenk dat er fouten in kunnen zitten als ik bezig ben, halverwege een fout. Het leven van de programmeur.

Wil je de code zelf zien en ga je er zelf mee verder? Op Github kun je de code zien, ophalen en (voor developers) meehelpen. Coding comments and texts in English. https://github.com/ichnaton777/Eye-of-Hawkins

Activiteiten en roadmap

Wensen, plannen en ideeen verzamelen we hier om het erover te hebben.

  • Per emotie weer de keuze uit 24 emoties om uit te kiezen. Input en output.
  • Een detail scherm voor hover (muis-over). Hier: naam emotie, kleur, icoon en gerelateerde emoties. Dit moet handiger zijn om op te klikken dan in die cirkelberg.
  • Het onthouden van een serie kliks, emoties in een patroon. Visualiseren van een animatie in tijd en van een vaste still versie die als een silhouette niets verborgen laat. Opslaan en delen van de patronen.
  • Naast de n basistabel van 24 Hawkins-emoties kunnen we ook andere data-sets laden. Een eerste versie is gemaakt voor Spiral Dynamics. Zo gebruiken de we visuele weergave-techniek op een ander paradigma. Zo kun je het systeem aanpassen voor een andere doelgroep. Denk hierbij aan:
  • Engelen en aartsengelen. Michael, Metatron. Waar staan ze of hoe bewegen ze in het oog? Niet Katholiek maar kijk je in de Torah? Andere spirits, nieuwe tabel, nieuwe ontdekkingen. Ze gaan allemaal passen op de cirkel van 1-1000 die we al hebben. Of het erg nauwkeurig en zinvol is weten we pas achteraf 😉

Dit is typisch een patroontje dat ik graag visueel wil kunnen vastleggen.