Je bekijkt nu Zeven Zomeravond Workshops

Zeven Zomeravond Workshops

We pakken de heerlijk zwoele zomeravonden van juni, juli en september om extra workshops aan te bieden. De meeste workshops zijn buiten en/of op bijzondere plekken. Soms doen we een fietstocht langs een aantal plekken die lastig per auto te bezoeken zijn. Je hoeft dan geen ebike te hebben maar je moet wel 18 km/u in een groepje mee kunnen rijden. Neem een flesje drinken mee voor onderweg.

Deelname is telkens 11 euro, excl. materialen, Tickets alleen via Hipsy. Dus a.u.b. geen aanmeldingen via Telegram, email of het contact-formulier. Voor elke workshop zijn max. 12 tickets beschikbaar.

NummerMaandagTijdWorkshop / ExcursieLocatie / StartpuntVervoer?Tickets
13 juni19:30 – 22:00Bezoek Krachtplekken SchiedamMaassluis, Zwaluwstraat (19:30) of ABC Parkeergarage SchiedamFiets of auto. Tickets alleen via Hipsy
217 juni19:30 – 22:00Ontdek de verborgen kracht van bomenArboretum- Heempark Delft, Korftlaan.Vaste plekTickets alleen via Hipsy
31 juli19:30 – 22:00Ontdek de verborgen kracht van bomenHet bos van Jos van der Marel, Maasland. Korte Buurt 14. Vaste plek. Auto’s parkeren aan de overkant.Tickets alleen via Hipsy
415 juli12:30 – 17:00 Krachtplekken in de Westlandse DuinenHoek van Holland, Op het strand bij Metrohalte Hoek van Holland StrandFietstochtTickets alleen via Hipsy
529 juli12:30 – 17:00 Krachtplekken in het Westland’s Gravenzande, Staelduinlaan aan de rand van het Staelduinse Bos, Kleine ParkingFietstochtTickets alleen via Hipsy
69 sep-tember19:30 – 22:00Turen door Hag StonesHet bos van Jos van der Marel, Maasland. Korte Buurt 14.Vaste plekTickets alleen via Hipsy
723 sep-tember19:30 – 22:00Magische Spoelen BreienZwaluwnest, Zwaluwstraat MaassluisVaste PlekTickets alleen via Hipsy

NR 1 Bezoek Krachtplekken Schiedam

Van de ABC Parkeergarage weten we al dat deze staat op een krachtplek die al door Wigholt Vleer is beschreven in zijn boek. Auto’s kun je binnen parkeren en de fietsers gaan even onder de slagboom door denk ik 😉 We zien elkaar op het dak, waar je op maandagavond alleen kunt komen via de autoroute.

Daarna bezoeken we Kethel, een oude kern in Schiedam-Noord waar de Jacobus-kerk op een vreemd kruispunt staat. Als laatste bezoeken we landgoed De Tempel (Volg: Tempelweg, Overschie, Rotterdam) dat een stukje verderop aan de Schie ligt.

Fietsers verzamelen in Maassluis (19:30) op de Zwaluwstraat (beneden bij de linkeringang) of in de ABC Parkeergarage Schiedam (20:15) . We eindigen bij de Tempel (21:30 – 22:00). Van daaruit fietst of rijdt iedereen terug naar huis, al dan niet met mij via Maassluis.

NR 2. Ontdek de Verborgen Kracht van Bomen (Delft)

Het Arboretum – Heemtuin van Delft staat vol schitterende bomen. We gaan voelen aan de aura’s van deze bomen. Het helpt als je al met een wichelroede kunt werken maar je leert het ook in deze workshop. Meer info over de workshop zelf staat op Ontdek de Verborgen Kracht van Bomen

We verzamelen voor het pand van De Papaver aan de Korftlaan 5. Na de eerste oefening gaan we het park in dus kom op tijd anders mis je de boot.

Workshop nr 3, over 2 weken, is dezelfde workshop op een andere bijzondere plek.

NR 3. Ontdek de Verborgen Kracht van Bomen (Bos van Jos in Maasland)

Dit is dezelfde workshop als nr.2. Jos heeft in Maasland een privé-bos met een hele fijne energie.

We gaan voelen aan de aura’s van deze bomen. Het helpt als je al met een wichelroede kunt werken maar je leert het ook in deze workshop. Meer info over de workshop zelf staat op Ontdek de Verborgen Kracht van Bomen

Kom je met de auto, ga dan niet het dijkje “Korte Buurt” op maar parkeer aan de overkant bij Van Dijk of rechts van het Pannekoekenhuis.

NR 4. Krachtplekken in de Westlandse Duinen

Op deze avond bezoeken we per fiets een aantal (mogelijke) krachtplekken tussen Hoek van Holland en Kijkduin.

We verzamelen op de makkelijk te vinden locatie Hoek van Holland Strand, tussen de metro en het strand op de betonplaten. In het duingebied hier vlakbij liggen diverse krachtplekken. Strandopgang Vluchtenburg. De kerk van Ter Heijde. De Bloedberg. De bosgebieden rond Ockenburg. De Vulkaan van James Turell in Kijkduin. We kijken even wat er haalbaar is en hoe het loopt. Na de laatste locatie gaat iedereen zijn eigen weg naar huis terug.

Deelname uitsluitend met de fiets. De fietsafstand enkele reis van Hoek van Holland tot De Vulkaan is 15 km. Neem wat te drinken en een candybar mee voor de inwendige mens.

NR 5. Krachtplekken in het Westland

Op deze avond bezoeken we per fiets een aantal (mogelijke) krachtplekken tussen ’s Gravenzande, Naaldwijk en De Lier. We verzamelen op de parkeerplaats aan de oostrand van het Staelduinse Bos (Staelduinlaan). Vermoedelijk liggen er krachtplekken en leylijnen in de oostelijke hoek van het bos. Geen garanties. Daarna bezoeken we het dorp Heenweg en met name de kerk (buitenzijde) en het gebied rond de Laan van de Heilige Lambertus. Vervolgens gaan we via het centrum van Naaldwijk (hofje en kerkplein) naar ’t Woudt. Hier sluiten we de tocht af en hierna gaat iedereen op zijn eigen manier naar huis.

Deelname uitsluitend met de fiets.

NR 6. Turen door Hag Stones

We zijn weer terug in het Bos van Jos in Maasland. Hag Stones zijn natuurlijk gevormde stenen. Je mediteert al kijkende door het gat in de steen, turend naar het kampvuur. Deelname is inclusief Hag Stone.

Kom je met de auto, ga dan niet het dijkje “Korte Buurt” op maar parkeer aan de overkant bij Van Dijk of rechts van het Pannekoekenhuis.

NR 7. Magische Spoelen Breien

Ben je gevoelig voor energie of wil je dat worden? Een magische spoel is makkelijk te maken met bamboe of hout en een omwikkeling van wol of zijde. In deze workshop kun je twee, misschien drie spoelen breien.

We zitten in het Zwaluwnest, flat Zwaluwstraat in Maassluis. Het Hipsy ticket is inclusief de materialen. De spoelen neem je dus mee naar huis!