Je bekijkt nu Intro-cursus energiewerk

Intro-cursus energiewerk

In 4 frisse ochtendjes maak leer je een aantal technieken en gereedschappen die je helpen met je eigen intuïtie en je afstemming op de wereld om je heen. Bedekt in vele vormen en kleuren zitten we eigenlijk in een energie-wereld.

Gebruik het universum om vragen aan te stellen en ontdek op welke manier jij dan antwoorden ontvangt. De afstemming maakt het makkelijker om keuzes te maken, klein of groot.

Bij de aankoop van een nieuwe woning wist mijn aankoopmakelaar niet wat ik moest bieden.
Dat is koffiedik-kijken, zei ze.
Toen heb ik de pendel maar gepakt.
En wat denk je: de woning is nu voor mij.
Juichen!

Barry VOEten

Ochtend 1. Vragen met hulpmiddelen

We gaan eerst met het speelgoed leren spelen. De wichelroede en de pendel.

 • Wat is opvraagbaar en wat niet?
 • Wat mag je vragen en wat niet?
 • Pendelen. Je mag een pendel uitzoeken uit de doos. Hoe gebruik je een pendel?
 • Wichelroede lopen. Hoe gebruik je een wichelroede? Je maakt zelf je wichelroede met aanwezig materiaal.
 • Deze eerste ochtend is binnen. Maar waarom niet even lekker naar buiten als het zonnetje schijnt.

Ochtend 2. Waar ligt die Leylijn?

Het Westland is vol mooie plekken maar weet nu iemand waar die Leylijnen liggen? Speelgoed mee, de lanen in.

 • Hoe vraag je een leylijn op?
 • Hoe voelt een leylijn met de hand
 • Wat gebeurt er op de kruising van twee lijnen?
 • Foto: vermoedens van een Lambertuslijn in Heenweg door de naam van deze weg en het kerkje. Trek de lijn door en je komt in het Staelduinse bos. Is daar ook iets waar te nemen?

Ochtend 3. Energie van Levende Wezens

Wij lijken meer op bomen en planten dan je zou denken. En dat we lijken op honden of katten, dat wist u wellicht al. Dan bedoel ik, gezien vanuit een spin of een steen. Met al deze levensvormen kun je contact maken als je dat wilt. Het zou leuk zijn als u voor de cursus zelf een vrijwilliger meeneemt. Een mineraal, een plant, een dier of zelfs een baby. Met de groep gaan we aan de slag om te kijken wat we kunnen ontdekken. NB: liever geen aandachts-trekkers, nerveuze keffertjes e.d. want dan kunnen we niet werken….

Ochtend 4. Opvragen met de hand

Nou ja, je mag het ook met je knie doen, maar de hand is toch wel erg handig. Het opvragen is eigenlijk een koud kunstje als je de juiste vraag stelt en contact maakt op de manier die je past.

Een laatste uitdaging zijn de testen uit de kinesiologie. De arm-test en de vinger-spier test. Die worden dus serieus gebruikt door mensen met een witte jas aan. Die jas krijg je er niet bij maar je hebt alleen je arm of je vingers maar nodig. Zo is de cirkel weer rond, want op dag 1 speelden we met de hulpmiddelen maar toch ging het eigenlijk om de vragen. Zouden deze tests ook zo werken?

Data en tijden

Telkens de zondag-ochtend van 10:00 tot 12:00. Locaties: Maassluis, Maasland of binnen 30′ rijden. Deelname aan losse ochtenden is mogelijk, je hoeft echt niet per se 4x mee te doen.

 1. Hulpmiddelen: Zondag 24 maart
 2. Leylijnen: Zondag 7 april
 3. Levende wezens: Zondag 28 april
 4. Met de hand: Zondag 12 mei

Kosten

 • donatie 11 euro per dagdeel. Pendel en wichelroede samen 11 euro. Gehele cursus incl. materialen voor 44 euro. Exclusief eventuele extra reiskosten.

Vervolg

Voor degenen die hebben deelgenomen aan deze intro – en voor degenen die dit werk al eerder hadden opgepikt, heb ik een aantal mooie vervolgjes in petto.