Dit is een workshop voor groepen van +- 25 personen die geschikt is voor festivals. Alles draait om jullie wens om een andere economie zelf neer te zetten. Je gaat in groepjes aan de slag met onderstaande vragen. Door met elkaar in gesprek te gaan kom je stap voor stap langs de essentiële vragen waar het eigenlijk om draait – deze staan dus niet in de aankondiging!
Duur
Deze workshop kan op festivals draaien waar de bezoekers al een flinke voorkennis hebben in 1,5 tot 2 uur. Voor breder publiek is deze workshop geschikt om de avond te vullen in 2 tot 2,5 uur.
Kosten
Aanvraag in overleg.
Inhoud van de workshop
Wat is je purpose?
De moeilijkste vraag die je het makkelijkst kunt overslaan: wat is jouw (persoonlijke) purpose? Jouw missie in dit leven? Wat kom je eigenlijk doen?
Wat zijn de principes die je wilt inbouwen in je systeem?
Wil je een ecologische economie, zoals Barry hanteerde als basis voor de kleureneconomie? Heb je andere principes bijv. dierenrechten, natuurlijke diversiteit, internationale solidariteit. Gebruik je de principes uit de Permacultuur? Zorg voor de aarde, zorg voor de mens, eerlijk delen.
Hoe spreek je je doelgroep aan?
Natuurlijk wil je eigenlijk een systeem dat “voor iedereen” is maar zo werkt dat in het echt niet. Wie zijn eigenlijk de beoogde gebruikers van dit systeem? Welke sterktes en zwaktes hebben zij en op wat moet je wel of niet doen om ze te bereiken?
Welke kernproducten heb je in de waardeketen
Urker visser of Zaandams kaasmeisje: je hebt altijd een bepaald product waar je lokale economie op drijft. Maak deze duidelijk. Dit is 80% van je welvaart en van je welzijn.
Welke community currencies zijn er succesvol of potentieel succesvol?
We kijken in Nederland en ook vooral in het buitenland wat er gebeurt. In de praktijk zie je maar een paar modellen in vele varianten. Op de tekentafel ligt ook nog mooi spul, wat zouden we daarmee kunnen?
Ontwerptechnieken
Een economie is nogal abstract dus we houden het vanavond bij het maken van een poster! Presenteren en delen!