Als je een idee hebt wie je bent en met wie je bent op deze reis in het leven, kun je terugkeren bij je gevoel.
Dat is echt een van de moeilijkste vragen. Vooral als het niet best gaat en je wilt beter. Had je nu maar een idee van je gevoel. Hoe het werkt en waarom je je dan zus of zo voelt? Dan gebruik ik de Map of Consciousness.
De psycholoog David Hawkins heeft lab-onderzoek naar het verband tussen hersengolven en emoties. Mensen in dezelfde emotie stralen dezelfde hersengolven uit, jawel nu komt het, nagenoeg dezelfde frequentie. Deze frequenties heeft hij wiskundig gegroepeerd tot een schaal van 0 tot 1000 : De schaal van Hawkins.
Hoe kom ik daar vanuit hier?
Je kunt in een paar minuten, of seconden, door dit schema heen razen. Als de emoties de pan uit gieren. Met deze kaart kun je handig terugzien hoe je eigenlijk gegaan bent. Welke reis je maakt als er dit-of-dat gebeurt. Hoe je er wellicht uit kunt komen.
Is dit schema heilig? Nee. het is modelmatig. Het schema zelf komt niet veel verder dan 400 Hawkins. Haha met dit schema kom je dus nooit hoger dan 400, behalve als je erom lacht, dan kun je al naar 540. Maar als je naar die getallen gaat staren alsof dat een doel is dat je echt heel graag zou willen, want je denkt dat je het niet waard bent, zak je misschien tot 125 (verlangen).
Maar waarom zet ik dit hier eigenlijk? Als je de hele tijd onder de 200 zit dan kun je wel een coach gebruiken, maar dit model gaat dan aan je voorbij want het is op de verkeerde toon. En als je het model wel kunt lezen, dan zit je al gauw op 300 of 400, heb je dan wel een coach nodig? Handige tool jongens!
Kortom, als je eerst uit je angst, woede of verdriet kunt komen dan kun je misschien begrijpen wat het schema eigenlijk bedoelt. Als je het liever wetenschappelijk bekijkt: lees Power versus Force.
Nu in een geheel
Ergens om m’n disk kwam ik deze tegen en die legt in 2 plaatjes uit, dat Hawkins een fraai systeem is, maar geen holistische wholeness. Kortom een eerste stap om je klaar te maken voor een authentic wholeness healing. Eens kijken hoe dat werkt…
Het oog van Hawkins
Dit model bevat dezelfde kleuren als de tabel hierboven. Elke taartpunt is 1 van de emoties. We beginnen op 12 uur met 0 (gerealiseerd als 1) en we eindigen ook weer op 12 uur met de 1000. Je ziet dat de kleuren elkaar opvolgen in een vloeiende lijn.
Het Oog van Hawkins plaatst de emoties in een cirkel die we gauw verdelen in 4 kwadranten.
De kleuren zijn gestileerd gekleurd naar aanleiding van de verdeling in de kwadranten. De kwadranten worden bepaald door de drempels die er liggen op
- 50 – Apathie, manipulatie. Als je hieronder zit, is het moeilijk om hoger te komen dan deze 50.
- 200. Moed. Courage. Dit is de grens tussen de negatieve emoties en de positieve. Mooi halverwege de klok. Groen vanaf hier, overgaand in blauw.
- 500. Love. Hieronder is het nog modelmatig,technisch en logisch. Hierboven niet meer. We beginnen hier met Paars.